ΒΛΑΣΣΗ ΕΛΕΝΗ

Δημοσιογράφος

Γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Λασιθίου, με καταγωγή από τη Νεάπολη και το Καβούσι και με Μικρασιατικές ρίζες.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνές Δίκαιο, Δημοσιογραφία και Σκηνοθεσία. Εργάστηκε στη Γαλλία και στην Ελλάδα, ως δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, αρχισυντάκτρια στο ALTER, παραγωγός σε τηλεοπτικά κανάλια και ΜΜΕ, εξωτερικός συνεργάτης σε θέματα έρευνας στο MEGA και στην ΕΡΤ, αρθρογράφος για 12 χρόνια στην εφημερίδα Βραδυνή, Υπεύθυνη Τύπου και Οργάνωσης των Παγκοσμίων Συνεδρίων Αλιείας, Δημοσίων Ιχθυοσκαλών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Computer Bank και του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Ιορδανίας με πεδίο τις οπτικές ίνες.

Με πλούσια εμπειρία στην κινηματογραφική βιομηχανία, υλοποίησε ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός πλήθος ταινιών, στην Καραϊβική, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Ευρώπη, καταγράφοντας διαφορετικούς πολιτισμούς και αναδεικνύοντας ανθρωποκεντρικά, ιστορικά, κοινωνικά και κρίσιμα γεωπολιτικά θέματα, ενώ έργα της βραβεύθηκαν στα μεγαλύτερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Επιστρέφοντας στη γενέτειρά της, πραγματοποίησε το όραμά της να μετατρέψει την Ιεράπετρα, το Λασίθι και την Κρήτη σε παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού, ιδρύοντας το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, πεντάστερους θεσμούς που συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Φεστιβάλ, δημιούργησε διεθνείς συνεργασίες και δίκτυα, ανάμεσά τους το “China Dream”, το Μεσογειακό Δίκτυο Φεστιβάλ, την Ακαδημία Κινηματογράφου Κρήτης, με αποκορύφωμα της επιτυχημένης της καριέρας τη συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών.

Είναι Ιδρύτρια, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Χρυσέα», Μόνιμο Μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ, της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και διατελεί Εκτελεστική Πρόεδρος διεθνών οργανισμών,  όπως της Ελληνο-Κινεζικής σύμπραξης “China Dream” και του Silk Road International Festival. Με την είσοδό της στον πολιτικό στίβο, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο πολιτικές πράξεις και αποφάσεις, που δίνουν απτά αποτυπώματα με θετικό πρόσημο για τον άνθρωπο, για τη βελτίωση και ανάπτυξη της καθημερινής ζωής, υποσχόμενη να υπηρετήσει με ήθος και συνέπεια τον τόπο της.

Από το 2014 διατελεί Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης της Ιεράπετρας, υπήρξε Μέλος του Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β, ενώ στις Εθνικές Εκλογές του 2023 κατέλαβε τη 2η θέση στον Νομό Λασιθίου.

  • Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ