ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Οργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Είναι κόρη του Γεωργίου Βασιλάκη και της Ελένης Φιολιτάκη.

Γεννήθηκε στην Τύλισο Μαλεβυζίου, όπου και πέρασε τα μαθητικά και εφηβικά της χρόνια.

Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Περγιανάκη, ελεύθερο επαγγελματία, ζούν στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού και έχουν 2 παιδιά, 21 και 20 χρονών, φοιτητές.

Δραστηριοποιείται στον συντονισμό και την οργάνωση  εταιρείας  οπτικοακουστικών μέσων (FOSS PRODUCTIONS), στο τμήμα παραγωγής.

Η οικογένειά της δίδαξε στην ίδια τον σεβασμό, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο!

Αρχές που στη μετέπειτα ζωή της διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα της.

Οι εσωτερικές της αναζητήσεις την μετέφεραν στους δρόμους  της Τέχνης.

Είναι απόφοιτη του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αθηνών (ΠΛΑΚΑ) στο Τμήμα Σκηνογραφίας και στη διαδρομή της βρέθηκε στις  υποκριτικές σπουδές στο Θεατρικό Εργαστήρι Β.Διαμαντόπουλος, Ίασμος.

Και ακολουθώντας τον παλμό της εποχής φοίτησε στο Θέατρο Ημέρας και στο Τμήμα Παιδαγωγική Θεάτρου και Θεατρικού παιχνιδιού!

Όλες αυτές οι γνώσεις μαζί με την αγάπη για τον άνθρωπο θα συμπορευτούν, στη Μεσαρά και θα ανοίξουν δρόμους για πολλούς συμπολίτες της, αλλά και φορείς της περιοχής.

ΔΡΑΣΕΙΣ

  • 2005-2010 : ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΕΛΕ
  • 2006-2019 : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  • 2013-2016 : ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ «Εν Πλω» Δήμου Φαιστού
  • 2017-2022 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Από το 2019 δημιούργησε μια εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης στον Δήμο Φαιστού και Γόρτυνας. Η ομάδα  σιτίζει  καθημερινά  75 ανθρώπους, 50 οικογένειες, 5 φοιτητές και διανέμει 70 καθημερινά δεκατιανά.

Αποδέχτηκε  με  μεγάλη τιμή και χαρά την πρόσκληση του κ. Σταύρου Αρναουτάκη και πιστεύει ότι η υποψηφιότητα της στην Π.Ε Ηρακλείου, θα της  δώσει  τη δυνατότητα να εστιάσει στο όραμά της – τη δημιουργία κέντρων επιμόρφωσης και δομών με θέμα τον εθελοντισμό,  την προσφορά και την αλληλεγγύη στην ενδοχώρα, ώστε να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα, ιδιαίτερα στους νέους, να μειωθεί η ενδοοικογενειακή βία και η αλόγιστη κατανάλωση ουσιών.

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ