ΤΣΑΠΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ελ. Επαγγελματίας

Ο Γεώργιος Τσαπάκος, γεννημένος στα Χανιά στις 11 Οκτωβρίου 1972, είναι απόφοιτος ΤΕΣ με ειδικότητα Μηχανικός Αεροσκαφών και γνώσεις αγγλικών. Εκτός από την εκπαίδευσή του, είχε αφοσιωθεί στον αθλητισμό, ειδικότερα στην άρση βαρών, όπου διακρίθηκε σε εθνικό επίπεδο. Επίσης, είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον πρωτογενή τομέα.

Στον τομέα της πολιτικής, το 1998 ήταν πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Θερίσου, όπου και εξελέγη πρώτος σε ψήφους. Το 2000 ανέλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου στον ίδιο δήμο μέχρι τις εκλογές του 2006, όπου και συμμετείχε ως επικεφαλής σε παράταξη που κέρδισε με ποσοστό 58,3%. Από την 1η Ιανουαρίου 2007 ανέλαβε το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Θερίσου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και προβολή του δήμου με μεγάλα έργα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το 2010, μετά τη συνένωση του Δήμου Θερίσου με τον Δήμο Χανίων, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον νέο δήμο, αναλαμβάνοντας και θέση επικεφαλής σε παράταξη το 2012. Επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος το 2014 και το 2019 με διαφορετικούς συνδυασμούς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πολιτικής σταδιοδρομίας, διετέλεσε Αντιπρόεδρος σε πολλούς οργανισμούς του Δήμου Χανίων, όπως η Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α., η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Είναι έγγαμος με δύο παιδιά, έναν γιο 23 χρονών, πεμπτοετή φοιτητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης, και μία κόρη 21 χρονών, τεταρτοετή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ