ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Η/Υ Πρόεδρος ΤΕΕ-ΤΔΚ

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1978 και πέρασε όλα τα σχολικά του χρόνια στην πόλη του. Γονείς του είναι η μαθηματικός Δέσποινα Δαμίγκου- Σοφιανού και ο Αρχιτέκτων Μηχανικός Αθανάσιος Σοφιανός.

Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών όπου, ταυτόχρονα με τις σπουδές του, ασχολήθηκε και με την φοιτητική οργάνωση ΠΑΣΠ Πάτρας σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Ταυτόχρονα διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος του καθώς και μέλος της Συγκλήτου.

Είναι μέλος του ΤΕΕ από το 2008 και ασκεί τη δραστηριότητά του ως ελεύθερος επαγγελματίας στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Έχει υπάρξει, επίσης, υπεύθυνος μηχανικός σε διάφορα μεγάλα έργα που αφορούν τις Α.Π.Ε, τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων αλλά και μεγάλα οικοδομικά έργα.

Ταυτόχρονα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ασχολήθηκε με τα κοινά του φορέα των μηχανικών. Το 2010 εκλέχθηκε πρώτη φορά μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ – ΤΔΚ καταλαμβάνοντας διάφορες θέσεις τα επόμενα χρόνια. Από το 2017 είναι πρόεδρος του ΤΕΕ – ΤΔΚ έως και σήμερα.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Μαθιουδάκη Αλεξία και έχει δύο υπέροχους γιους, τον Θάνο και τον Άγγελο.

Αποφάσισε να συμμετέχει στον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη στις περιφερειακές εκλογές στις  8-10-2023. Πιστεύει ότι με την εμπειρία και τις γνώσεις του μπορεί να προσφέρει στα τεχνικά έργα της Περιφέρειας Κρήτης, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών της Π.Ε. Χανίων, συνεχίζοντας την πληθώρα έργων που είτε βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη είτε έχουν δρομολογηθεί για τον Νομό μας.

Θέλει να γνωρίζουν οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες ότι θα είναι κοντά τους σε κάθε τους πρόβλημα, δίνοντας λύσεις. Ευχαριστεί εκείνους που τον έπεισαν να ασχοληθεί με τα κοινά του Νομού μας για τη λύση των προβλημάτων που εδώ και 8 χρόνια διαχειρίζεται  στο Τεχνικό Επιμελητήριο.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ