ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεωπόνος – Μέλος Δ.Ε. ΓΕΩΤΕΕ

Ο Γιάννης Σμυρνάκης είναι 34 χρονών, μεγάλωσε και κατοικεί στο Μαρμακέτο Οροπεδίου Λασιθίου.

Είναι γεωπόνος και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως στέλεχος ιδιωτικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα.

Σπούδασε στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος του Διπλώματος Διαπραγματεύσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΜΒΑ με εξειδίκευση στην Στρατηγική Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Με το πέρας των σπουδών του, επέστρεψε στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα, στην καλλιέργεια κηπευτικών. Παράλληλα, από το 2016 έως και σήμερα, είναι στέλεχος στη Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, σε μία από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα της Αγροδιατροφής, όπου εξειδικεύεται στην Στρατηγική Marketing και την τεχνική συμβουλευτική φυτοπροστασίας, με σκοπό να βελτιώνει την παρουσία και την επίδοση των συνεργατών του στη βιώσιμη παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Όντας ενεργός πολίτης από νεαρή ηλικία, συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα όπου και εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματός του. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Ορεστιάδας και υπήρξε Ταμίας του, επί σειράς ετών.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε. ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, όπου την τρέχουσα περίοδο υπηρετεί ως μέλος. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρμακέτου «Ο Καπετάν Καζάνης» ενώ  ήταν ιδρυτικό μέλος και παράλληλα, ποδοσφαιριστής του αθλητικού σωματείου Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ και Α.Ο. ΔΙΚΤΑΙΟΣ.

Πέρα από το ποδόσφαιρο του αρέσουν οι αποδράσεις στα Λασιθιώτικα Όρη, κάνοντας ποδηλασία, πεζοπορία και ορειβατικό σκι, ως μέλος και αθλητής του Ε.Ο.Σ. Λασιθίου.

  • Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ