ΠΕΡΙΣΥΝΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ)

Οικονομολόγος ΜΒΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, στον Κατσαμπά, με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Οροπεδίου Λασιθίου.

Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Caledonian της Γλασκώβης, στη Σκωτία και του Central Lancashire, στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μaster of Business Administration) του Πανεπιστημίου του Cardiff της Ουαλίας.  Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διαθέτει μελετητικό πτυχίο Γ’ τάξης στις κατηγορίες 3 (Οικονομικές Μελέτες) και 5 (Μελέτες Οργάνωσης και Επιχειρησιακής Έρευνας) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια διοικεί εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρήσεων, με δίκτυο γραφείων στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα, ενώ έως το 2017 και στις Βρυξέλλες.

Με τη συνεχή και αδιάκοπη επαφή με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού), αλλά και με επιχειρήσεις, έχει αποκτήσει άριστη γνώση στους θεσμούς και στις διαδικασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατέχει σημαντική τεχνογνωσία, εμπειρία και εξειδίκευση στην χρηματοδότηση και υλοποίηση πάσης φύσεως έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, εξειδικεύεται στην εκπόνηση μελετών ενεργειακής μετάβασης, ψηφιακού μετασχηματισμού, αστικής κινητικότητας και προσβασιμότητας, πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, ανθεκτικότητας πόλεων, τουριστικής ανάπτυξης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, όπως και στην υποβολή, διαχείριση και παρακολούθηση χρηματοδοτήσεων και υλοποίησης έργων δημοσίου τομέα για περισσότερους από 50 Δήμους και Δημόσιους Οργανισμούς στην Ελλάδα.

Επιπλέον, διαθέτει σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στην εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών και μελετών βιωσιμότητας, για την αναδιάρθρωση δανειακών υποχρεώσεων και για τη χορήγηση δανειακών κεφαλαίων από τραπεζικά ιδρύματα, καθώς και από Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία (JESSICA, EΤΕπ, κτλ).

Έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εθνικά και διεθνή συνέδρια με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση, τις χρηματοδοτήσεις και την οικονομία.

Το 2011 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και μέχρι το 2018 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στη Διοικητική Επιτροπή. Από το 2019 έως σήμερα, συμμετέχει στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηρακλείου ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΟΕΕ/ΤΑΚ).

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ