ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ)

Τοπογράφος Μηχανικός

Κατάγεται από το χωριό Ορεινό του Δ. Ιεράπετρας, φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο  και  στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας. Σπούδασε στη Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου απ΄ όπου αποφοίτησε το 1994.

Από το 1997 έως  σήμερα είναι μέλος του ΤΕΕ και διατηρεί δική του Τεχνική εταιρεία στην Ιεράπετρα, που ασχολείται με τη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Διαθέτει Μελετητικό Πτυχίο  εκπόνησης  μελετών δημοσίου και από τον Μάρτιο του 1998 έως τον Δεκέμβριο του 1999, παράλληλα με το γραφείο του εργάσθηκε στην “Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε.”, της Νομαρχίας Λασιθίου, με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών σε Δήμους και Κοινότητες.

Έχει λάβει μέρος σε αυτοδιοικητικές εκλογές  ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, το 1998 στον πρώην Δήμο Μακρύ Γυαλού, το 2006 και το 2019 στον Δήμο Ιεράπετρας. Το διάστημα από το 2006 έως το 2010 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ιεράπετρας. Από τον Μάιο του 2018 έως και τον Δεκέμβριο του 2022 διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ενώ από τον Μάιο του 2022 έως και σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Έχει παρακολουθήσει διετή διαδικτυακά σεμινάρια (από το 2012 έως το 2014) στην  Οικονομική Μηχανική Ανάλυση, λαμβάνοντας και την αντίστοιχη πιστοποίηση. Από τον Ιούλιο του 2020 είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης.

Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Ξομπλαράκη, εκπαιδευτικό και έχουν δύο παιδιά, τη Μιρένα,18 ετών και τον Γιάννη, 15.

Οδηγός του η ρήση του Αρχιμήδη “Δώσε μου μέρος να σταθώ και ως και τη γη μπορώ να κινήσω”.

  • Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ