ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Επιχειρηματίας

Γεννημένος το 1967 στις Στέρνες Ακρωτηρίου, ο Γεώργιος Πατεράκης αναδεικνύεται ως μια προσωπικότητα με πλούσια πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο και ενεργή συμμετοχή στην τοπική κοινότητα.

Στα φοιτητικά του χρόνια, συνέβαλε στη δυναμική της φοιτητικής ζωής ως μέλος της ΕΣΕΕ και ως πρόεδρος της ΣΕΑΣΘ και του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή του για δραστήρια συμμετοχή. Επίσης, εξελέγη στην Α’ Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.

Η επαγγελματική του πορεία προσδιορίστηκε από την ίδρυση της εταιρείας “ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΑΕ”, στην οποία ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Με δυναμική και καινοτόμα προσέγγιση, συνέβαλε στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στον αθλητικό χώρο, ως πρόεδρος του Πανακρωτηριακού Αθλητικού Όμιλου και ιδρυτής – Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ακρωτηρίου.

Η δημόσια του δράση συνεχίζεται με την εκλογή του ως Δημοτικού Συμβούλου για δύο τετραετίες και αντιδημάρχου του πρώην Δήμου Ακρωτηρίου.

Στον επιχειρηματικό κόσμο, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΒΕΧ, ως υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων. Επίσης, είναι μέλος του ΔΣ του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων και Πρόεδρος του οικογενειακού συλλόγου Πατεράκηδων “ΟΙ ΡΙΖΕΣ”, ενώ είχε διατελέσει και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Τροφίμων και Ποτών Νομού Χανίων.

Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και το σύνθημα “ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ”, ο Γεώργιος Πατεράκης δεσμεύεται να εργαστεί για μια βιώσιμη περιφέρεια, όπου η επιχειρηματικότητα, ο αθλητισμός και η κοινωνική/οικονομική ευημερία θα συνυπάρχουν αρμονικά.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ