ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Οικονομολόγος

Ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου γεννήθηκε το 1967. Είναι Οικονομολόγος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακές Σπουδές, κατόπιν υποτροφίας, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο του Louisville των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λογιστής Φοροτεχνικός Α΄ Τάξεως και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου έχει εργαστεί και δραστηριοποιηθεί ως Οικονομικό Στέλεχος, Επιστημονικός Υπεύθυνος και Συνεργάτης τόσο στον Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Επίσης, είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Επικοινωνία και Δημοσιογραφία. Από τον Αύγουστο του 2022, είναι Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Πολλές είναι οι διακρίσεις για το επιστημονικό του έργο και ιδιαίτερη ενεργή η συμμετοχή του στην εκπόνηση Μελετών Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας για λογαριασμό του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Έχει αναπτύξει σημαντική συνδικαλιστική και πολιτική δράση σε Πανελλαδικό επίπεδο. Με ενεργό συμμετοχή σε πολλούς Συνδέσμους, Συλλόγους και Ενώσεις, διετέλεσε, μεταξύ άλλων, εκλεγμένο Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2006, αναδείχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ιεράπετρας, το Νοέμβριο του 2010, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ενώ από το 2022 είναι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου στην ομώνυμη Περιφέρεια.

Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Μαστοράκη, Μεταφράστρια – Καθηγήτρια Γαλλικής και Ιταλικής Γλώσσας και έχουν μία κόρη.

  • Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ