ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Δρ. Εγκληματολογίας

Ο Γιώργος Παπακωνσταντής είναι Διδάκτορας Οργάνωσης-Διοίκησης Δομών Ασφάλειας και Αντεγκληματικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Ταξίαρχος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει σπουδάσει Οικονομικά, Παιδαγωγικά και Αστυνομική Επιστήμη με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και στην Ψυχολογία.

Δίδαξε επί σειρά ετών Εγκληματολογία και Αντεγκληματική Πολιτική στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπήρξε μέλος διαφόρων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Διετέλεσε  Διοικητής διαφόρων υπηρεσιών, καθώς και ιδρυτικό μέλος των συνδικαλιστικών οργάνων  της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία παραιτήθηκε το 2008 και ανέλαβε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Διετέλεσε Σύμβουλος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνεδριάσεις ευρωπαϊκών οργάνων ως Εμπειρογνώμονας, σε θέματα Ασφάλειας, Αντεγκληματικής Πολιτικής, Μετανάστευσης και Συνόρων.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, Ευρωβουλευτής με την «Ελιά» το 2014 και  Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη από το 2012 έως το 2015.

Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μυλοποτάμου, Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο», είναι Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Α. Κρήτης και εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτιονία».

Έχει πλούσιο επιστημονικό και λογοτεχνικό συγγραφικό έργο, και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με μελέτες που αφορούν την Κρήτη. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ συχνά παρεμβαίνει με αναλύσεις του στην  τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας.

Κατάγεται από το Μελιδόνι Ρεθύμνου,  είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Χριστίνα Βαρδουλάκη και έχουν δύο παιδιά.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με το κολύμπι και το υποβρύχιο ψάρεμα, τα ταξίδια και την πεζοπορία στη φύση.

 

  • Π.Ε ΡΕΘΥΜΝΟΥ