ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ)

Πυρηνικός Ιατρός, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης ΙΤ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο, σπούδασε Ιατρική, ειδικεύτηκε στην Πυρηνική Ιατρική και εργάστηκε στις Η.Π.Α.

Εκλέχθηκε Κύριος Ερευνητής (Βαθμίδα Αναπληρωτή Καθηγητή) στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) και είναι ο Διευθυντής της Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης, η οποία έχει ήδη αποσπάσει βραβείο Καινοτόμου Ερευνητικής Υποδομής.

Η ερευνητική υποδομή που διευθύνει στο ΙΤΕ, θέτει την Κρήτη και την Ελλάδα στην πρωτοπορία της μεταφραστικής έρευνας παγκοσμίως.

Το ακαδημαϊκό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά σε παγκόσμιο επίπεδο, εκατοντάδες ομιλίες και ανακοινώσεις στα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια Πυρηνικής Ιατρικής, Ακτινολογίας και Υβριδικής Μοριακής Απεικόνισης παγκοσμίως.

Επιλέχτηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής στη λίστα με τους επιδραστικότερους Πυρηνικούς Ιατρούς σε παγκόσμιο επίπεδο για το έτος 2022. http://www.snmmi.org/OTW22

Το επιστημονικό του έργο του έχει αποσπάσει πολλαπλές σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις με την πιο πρόσφατη το Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ανακοίνωσης στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής τον Ιούνιο του 2023 στο Σικάγο των Η.Π.Α.

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ