ΝΙΝΙΡΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ

Μαθηματικός- Επιχειρηματίας- Γενική Γραμματέας Επιμελητηρίου Ηρακλείου- Συγγραφές

Η Αμαλία Νινιράκη είναι Μαθηματικός  και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Από το 1995 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτρια των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ» σε Ηράκλειο και Αγία Βαρβάρα.

Το 2009 ξεκίνησε την ενασχόλησή της στον χώρο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, αρχικά από το ΚΕΚ ΑΝΕΛΙΞΙΣ και στη συνέχεια, ίδρυσε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ», του οποίου η κύρια δραστηριότητα είναι η υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με εταίρους σχολεία, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Το 2018 ίδρυσε τον οργανισμό ERASMUSLEARN έναν φορέα υποδοχής καθηγητών, δασκάλων, ψυχολόγων και λοιπού εκπαιδευτικού προσωπικού από όλη την Ευρώπη, στους οποίους παρέχεται κατάρτιση σε 36 διαφορετικά μαθήματα μέσω του προγράμματος Erasmus+, στο Ηράκλειο, στο Παρίσι και στη Μαδρίτη.

Η πρώτη ενασχόλησή της με τα κοινά ήταν το 2004, καθώς εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Σύλλογο  ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΣΙΦΜΕΝΗ), όπου κατείχε την θέση του ταμία μέχρι και το 2017.

Από το 2017 έως το 2019 υπήρξε  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Το 2017 εκλέχτηκε επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ως πρώτη σε σταυρούς στο Τμήμα Υπηρεσιών. Από το 2020 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως στο ΔΣ του Επιμελητηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 100 χρόνια λειτουργίας του ΕΒΕΗ είναι η μοναδική γυναίκα που έχει λάβει θέση στη διοικούσα.

Το 2021 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ το πρώτο της βιβλίο με τίτλο « Μπλεγμένοι Κύκλοι».

Η Αμαλία Νινιράκη είναι μητέρα τριών παιδιών, του Αντώνη, της Ελευθερίας και της Ευαγγελίας Παπάζογλου.

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ