ΜΩΥΣΙΔΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Καθηγήτρια Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Διδάκτορας Γεωφυσικής-Σεισμολογίας

Η Μωυσίδη Μαργαρίτα του Δημοσθένη και της Μαρίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Η καταγωγή του πατέρας της, ιατρού Δημοσθένη Μωυσίδη, είναι από τον Πόντο και συγκεκριμένα από το Τεπέκ του Όρους Αραράτ και τη Βέροια Ημαθίας. Η καταγωγή της μητέρας της είναι από το Οροπέδιο Λασιθίου.

Διδάσκει από το 2009 έως σήμερα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στα Τμήματα Μηχανολογίας, Ηλεκτρονικής, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Πολιτικών Δομικών Έργων.

Έχει διατελέσει από το 2004 επιστημονικός συνεργάτης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και του Κέντρου Τεχνολογίας και Έρευνας (ΚΤΕ) Κρήτης.

Εικοσαετής ερευνητική δραστηριότητα στη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών.

Μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο UNIVERSITY OF BASILICATA στην Potenza της Ιταλίας. Το 2009 της απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος στον τομέα της Γεωφυσικής – Σεισμολογίας από το Πανεπιστήμιο BRUNEL της Αγγλίας. Της έχει αποδοθεί κρατική υποτροφία μέσω γραπτών εξετάσεων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών  (ΙΚΥ) για την κτήση του διδακτορικού τίτλου σπουδών. Ανάθεση από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), στα πλαίσια απασχόλησης προσωπικού υψηλού επιπέδου σχετικά με δράσεις για τη βελτιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης κρίσης σεισμικού κινδύνου. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μεταδιδάκτορας Ιαπωνίας, τίτλος που αποδόθηκε με υποβολή ανταγωνιστικής πρότασης και αφορούσε την έγκριση διεξαγωγής και χρηματοδότησης μιας μεταδιδακτορικής έρευνας παγκοσμίως.

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ