ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Senior Contract Manager Webbes - Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

Ονομάζεται Μαρινάκης Μανώλης, παιδί μεταναστών της Γερμανίας καταγόμενων  από αγροτικές οικογένειες των χωριών Μανωλοπούλου και Ντερέ .

Επέστρεψε στην Ελλάδα την δεκαετία του ΄80. Μετά την αποφοίτησή του από το Κλασικό Λύκειο Χανίων ασχολήθηκε δυναμικά με τον τομέα του εισερχόμενου  Τουρισμού .

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία  σε νεαρή ηλικία, αρχικά ως απλός υπάλληλος στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης και κατάφερε με σκληρή δουλειά να εξελιχθεί και να αναλάβει θέσεις ευθύνης που απαιτούσαν δεξιότητες και όραμα, εργαζόμενος  στην Κρήτη, την Γερμανία και στα Κανάρια Νησιά. Οι μετακινήσεις του αυτές σε μέρη με διαφορετικές νοοτροπίες και λογικές του έδωσαν  τα εφόδια για την μετέπειτα πορεία του.

Ανέλαβε τη μεγάλη ευθύνη και έστησε  το υποκατάστημα της TUI Hellas στα Χανιά, όπου παρέμεινε για 20 συνεχόμενα έτη στο τιμόνι του ομίλου . Κατά την διαδρομή αυτή ανέλαβε  διάφορες θέσεις φθάνοντας ως την  θέση του Εμπορικού διευθυντή Κρήτης του ομίλου της TUI στην Κρήτη. Στην μεγάλη αυτή θέση ευθύνης, η έδρα της εμπορικής διεύθυνσης μεταφέρθηκε στα Χανιά, προσδίδοντας τεράστια δυναμική και υπεραξία στη Δυτική Κρήτη.

Με την οικειοθελή αποχώρησή του από τον όμιλο της TUI τοποθετήθηκε  στον όμιλο της DER Touristic στην Αίγυπτο, με την αρμοδιότητα του Contract Manager Αιγύπτου για τη γερμανική αγορά.

Τα τελευταία πέντε έτη κατέχει τη θέση του Senior Contract Manager του ομίλου της Webbeds στην Κρήτη.

Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος, κατέχοντας  τη θέση του Προέδρου του τμήματος Τουριστικής ανάπτυξης του νομού Χανίων.

Τα Χανιά κατά την διάρκεια της θητείας του κατάφεραν να συμμετέχουν σε 23 τουριστικές εκθέσεις, με  έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό σε 21 γλώσσες, αποσπώντας βραβεία που αντίστοιχα δεν δόθηκαν πριν ή μετά την θητεία του. Από ουραγός της Κρήτης τα Χανιά αποτέλεσαν το πρότυπο προβολής και ανάπτυξης. Τα Χανιά βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων για το μοναδικό έντυπο Α4 σε 52 σελίδες στην Κινεζική και Αραβική γλώσσα. Άξιο αναφοράς το γεγονός της έκθεσης της Κίνας όπου το μοναδικό έντυπο της Ελλάδος στην Κινεζική γλώσσα  ήταν αυτό των Χανίων.

Πάντα ανήσυχος, παρεμβατικός και ευαίσθητος Πολίτης , δεν δίστασε ποτέ να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το κοινό καλό συμμετέχοντας στην  Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Πλατανιά για 15 έτη και 4 έτη στον Δήμο Χανίων .

Στον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού συμμετέχει  κατέχοντας  την  Προεδρία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανωλοπούλου και διετέλεσε για τρία έτη προσωρινός Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης ΠΕΠΣΥ.

Θεωρώντας ότι έχει την διάθεση, τις γνώσεις και την πείρα να προσφέρει στα κοινό του τόπου μας, κατεβαίνει υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων στις Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη και παίρνει το θάρρος να σας ζητήσει να του δώσετε τη δύναμη να το κάνει μέσω της ψήφου σας.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ