ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ ΚΡΑΣΟΥΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

Οδοντίατρος, Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Χανίων, Μέλος Δ.Σ. ΠΑΝΕΤΑΙΚ

Ονομάζεται  Μαλανδράκη Σοφία, κόρη  του Ιωάννη Μαλανδράκη  και της Βασιλείας Πολυχρονίδη.

Γεννήθηκε στις Βουκολιές Κισάμου και έχει 4 αδέλφια τον Γιάννη, Δήμαρχο Πλατανιά-Οικονομολόγο, την Κλεάνθη, Εκπαιδευτικό, την Τόνια, Φυσικό και τον Μάρκο, Πολιτικό  Μηχανικό.

Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Αθηνών ασκεί την Οδοντιατρική ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τόπο που γεννήθηκε.

Παντρεμένη με τον Νευροχειρουργό  Αντώνη Κρασουδάκη,  απέκτησαν  δύο παιδιά, τη Θέμιδα, Χημικό Μηχανικό  και τον Γιάννη,  Γιατρό.

Βρέθηκε από νωρίς στους Συλλόγους Γονέων  επειδή πάντα πίστευε ότι  η καρδιά της κοινωνίας είναι η οικογένεια, αλλά και ότι  αυτή  χτυπά και  διαμορφώνεται μέσα   στις σχολικές κοινότητες.

Γι΄ αυτό  έγινε μέλος του Δ.Σ Ένωσης Γονέων  Δήμου Χανίων όπου εξελέγη και χρημάτισε  Πρόεδρός της  για  τέσσερα χρόνια έως το 2017.

Η σχέση της πλέον με τον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας λόγω επαγγέλματος, της επιβεβαίωσε την πηγαία ανάγκη ενασχόλησης με τα κοινά.

Έτσι, το 2019  με την πεποίθηση ότι η Περιφέρεια είναι επιτελικό όργανο, που δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης στα κοινά, συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης, με την εμπιστοσύνη του κόσμου που την τίμησε και της έδωσε φτερά.

Έτσι, στη διάρκεια της τετραετίας 2019-2023 διετέλεσε με την εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη μας (που τον ευχαριστεί από καρδιάς):

  • Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού στην Π.Ε.Χανίων.
  • Πρόεδρος του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με την ιστορική πορεία και το δυνατό βηματισμό στο μέλλον.
  • Πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Χανίων με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και στίγμα στην κοινωνία των Χανίων, σε ζωντανή επικοινωνία και διασύνδεση με την εκπαίδευση,
  • Μέλος του Δ.Σ της ΠΑΝΕΤΑΙΚ (Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης), η οποία  αναδύθηκε δυναμικά σε πολλαπλούς ρόλους.

Ο χρόνος διεστάλη, στην ανάγκη της να υπηρετήσει κάθε θέση  ξεχωριστά πιστεύοντας ακράδαντα στη συνεισφορά με ρόλο για καλό σκοπό.

Περήφανη πολύ για την Κρήτη  μας, τους ανθρώπους  της  και ειδικά τα παιδιά της, πιστεύει πως  είναι υποχρέωση μας  η ανάδειξη  του στίγματός  της στον παγκόσμιο χάρτη.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ