ΛΟΥΠΑΚΗ ΒΟΛΤΥΡΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Πλατανιά, Δ.Σ. Επιμελητηρίου Χανίων και ΕΕΔΕΓΕ

Η Ασπασία Λουπάκη, του Εμμανουήλ και της Ειρήνης γεννημένη στα Χανιά το 1975, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οινοποιείου «Κτήμα Λουπάκη», στις Καρές του Δήμου Πλατανιά. Π.Ε. Χανίων Κρήτης. Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Βολτυράκη μαθηματικό, M.B.A., Oxford/UK και έχουν δύο αγόρια τον Στέλιο 17 ετών και τον Εμμανουήλ, 12 ετών.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ισότητας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Πλατανιά, όπου το 2019 εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος, ξεκινώντας μια δημιουργική πορεία στην Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον πολιτισμό, την ισότιμη πρόσβαση στην επιχειρηματικότητα και την τοπική ανάπτυξη.

Για τον λόγο αυτό και θεωρεί ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι επιλέχθηκε να είναι Μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) καθώς και Μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Με την εμπειρία που έχει αποκτήσει στον χώρο της επιχειρηματικότητας και με κίνητρο την επιθυμία της να συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης συμμετέχει ενεργά στο Επιμελητήριο Χανίων κι έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου την τελευταία εξαετία. Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη γυναικεία ισότητα και επιχειρηματικότητα θεωρεί εξόχως τιμητική τη συμμετοχή της στο Δ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.).

Η εξαιρετικά τιμητική και ενδιαφέρουσα πορεία στην Αυτοδιοίκηση και η θεσμική εκπροσώπηση σε κορυφαίους θεσμικούς ρόλους της Επιχειρηματικότητας συνεχίζεται με την υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Κρήτης. Εκεί όπου εκπροσωπώντας τα Επιμελητήρια του νησιού συμμετέχει μέχρι τώρα ως Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης).

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ