ΛΙΟΝΗ ΜΑΡΙΑ συζ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου, Δικηγόρος

Η Μαρία Λιονή ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε με «άριστα». Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστο Λιονή και μητέρα δύο παιδιών, της Ευγενίας (ερευνήτρια στη Φαρμακολογία) και του Δημήτρη (βιοστατιστικός).

Άσκησε μάχιμη δικηγορία στο Ρέθυμνο από το 1983. Το 1986 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Ρεθύμνου και από το 1987 έως το 1990 διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το 1994 εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Ρεθύμνου. Από το 1995 έως το 1997 διετέλεσε Αναπληρώτρια Νομάρχης. Επίσης, διετέλεσε και Αντινομάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας. Εκλέχθηκε εκ νέου το 2007 Δημοτική Σύμβουλος Ρεθύμνου και υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Toν Ιανουάριο του 2011 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και ορίστηκε Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης από τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στις εκλογές του Μαΐου 2014 επανεξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και ανανεώθηκε η θητεία της ως Προέδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης. Στις εκλογές του Μαΐου 2019 εξελέγη, πρώτη σε σταυρούς, Περιφερειακή Σύμβουλος Ρεθύμνης και ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης από τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ από τον Απρίλιο του 2021 διατελεί Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία «Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων».

  • Π.Ε ΡΕΘΥΜΝΟΥ