ΚΩΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, MSC, PhD Ιδιοκτήτης Τουριστικής Επιχείρησης

Ο Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου γεννήθηκε στα Χανιά, το 1967. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA στον τομέα «Οργάνωσης & Διοίκησης» του ίδιου τμήματος και κάτοχος διδακτορικού τίτλου με την διατριβή του, «Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και η συνεισφορά της στην καταπολέμηση της Διαφθοράς και την βελτίωση των υπηρεσιών προς τον Πολίτη».

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, έχει συγγράψει (2) επιστημονικά βιβλία στο χώρο των Τ.Π.Ε., αρθρογραφεί επιστημονικά σε πλήθος περιοδικών ή / και άλλων Μ.Μ.Ε., ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευτής ενηλίκων με μακρά εμπειρία, σε συνεργασία με φορείς δια βίου μάθησης, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. της Κρήτης, ιδιωτικά και Δημόσια ΚΕΚ, ΙΕΚ, κ.λπ. Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, ενώ συμμετέχει ενεργά μέσα από σημαντικές θέσεις των Δ.Σ. τους, σε μια σειρά σημαντικών συλλογικοτήτων όπως η ΕΛΕΠΑΠ, ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ, ο ΤΟΕΒ Φουρνέ, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης.

Την τελευταία 15ετία συμμετέχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από θέσεις ευθύνης, είτε ως μετακλητός Γενικός Γραμματέας στη Νομαρχία Χανίων 2007-2010, είτε ως αιρετός με την Περιφέρεια Κρήτης, πάντα με Περιφερειάρχη τον Σταύρο Αρναουτάκη. Σήμερα, είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης ενώ είναι και διαχειριστής στο ξενοδοχείο (3) αστέρων εναλλακτικού τουρισμού, EVGE Experience  Boutique Hotel.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ