ΚΕΜΕΣΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Συνταξιούχος ΕΛΤΑ

Γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στη Χρυσοπηγή Νεροκούρου. Κατοικεί στον Άγιο Ιωάννη Χανίων. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Μαυρογένη, συνταξιούχο ΕΛΤΑ και έχει δυο παιδιά, τον Θοδωρή, Πτυχιούχο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων και την Μένια, Πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Το 1996 αποφοίτησε από τη σχολή Διοικητικών Στελεχών ΕΛΤΑ. Διετέλεσε Επιθεωρητής Πωλήσεων Δυτικής Κρήτης και Προϊστάμενος στο κατάστημα των ΕΛΤΑ ΚΔ(Σ) με βαθμό Τμηματάρχη. Διετέλεσε, επί σειρά ετών, κεντρικό στέλεχος της ΠΟ.Σ.Τ ΕΛΤΑ. Υπήρξε Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Από το 1998 έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, εξελέγη Δήμαρχος του π. Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου, υλοποιώντας σημαντικό έργο και καίριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Με την συνένωση των Δήμων και τη νομοθέτηση του «Καλλικράτη», το 2011 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων ενώ υπήρξε και Μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κρήτης. Τέλος, από το 2019 έως και σήμερα είναι εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ).

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ