ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αστυνομικός

Γεννήθηκε στη Βιάννο, με καταγωγή από τον Σκινιά Μονοφατσίου και το Τυμπάκι Μεσσαράς και μεγάλωσε στο Ηράκλειο.

Το 2009 αποφοίτησε από τη Σχολή της Αστυνομίας.  Από το 2015 έως 2023 διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου.

Το 2015 εκλέχθηκε αντιπρόσωπος για την ΑΔΕΔΥ στο Νομαρχιακό Τμήμα του Ν. Λασιθίου.

Το 2016 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τ.Δ. Λασιθίου.

Το ίδιο έτος με εξετάσεις εισήχθη στη Σχολή Αρχιφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το 2017 εκλέχθηκε Αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

Το 2019 εξελέγη Σύμβουλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Αγίου Νικολάου.

Το 2022 διετέλεσε, αμισθί, Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Ανδρουλάκη, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Σχεδίασης εκτάκτων αναγκών.

Την ίδια χρονιά, ως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου διοργάνωσε στον Άγιο Νικόλαο ημερίδα με θέμα «Η Ενδοοικογενειακή Βία και οι Ψυχικές Επιπτώσεις στα Παιδιά».

Κατά το παρελθόν έχει συμμετάσχει στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκινιά Ν. Ηρακλείου.

Η Ελληνική Αστυνομία τού έχει απονείμει μέχρι σήμερα 6 Επαίνους και μια Ευαρέσκεια για εξαίρετες πράξεις, καθώς και για τη συμμετοχή του στη διαλεύκανση υποθέσεων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το μεταναστευτικό ζήτημα και τη φύλαξη των συνόρων, τις εξαρτήσεις, κ.ά.

Το 2022 η UNESCO Π&Ν μαζί με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “International Action Art” τον τίμησαν για την εθελοντική του δράση κατά τα χρόνια της Πανδημίας.

Έχει διοργανώσει 12 αιμοδοσίες, ενώ διαχρονικά στήριζε το έργο εθελοντικών ομάδων (για παιδιά με νεοπλασία και παιδιά με σύνδρομο Down).

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ