ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΜΑΡΤΣΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ)

Γεωπόνος, Γενική Γραμματέας Δήμου Κισσάμου

Γεννήθηκε στα Χανιά και μεγάλωσε στο Καστέλι Κισσάμου, από όπου και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κισσάμου.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής με ειδικότητα στην Αρχιτεκτονική Τοπίου.

Είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ από το 2002 και ως Γεωπόνος έχει εργασθεί στον ΕΛΓΑ, στην ΔΑΟΚ-Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου, ως Σύμβουλος Γεωπόνος σε ομάδες παραγωγών ελαιοκαλλιέργειας και ως μελετήτρια σε προγράμματα αγροτικών ενισχύσεων. Επίσης, εργάσθηκε για δύο χρόνια (2003-2004) στο ΚΕΘΙ-Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας ως Σύμβουλος Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Υπεύθυνη  Γυναικείων Συνεταιρισμών Κρήτης.

Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Κισσάμου, Υπεύθυνη Αγροτικών Θεμάτων, Αγροτικών Προγραμμάτων Ενίσχυσης και Γαλάζιων Σημαιών.

Την παρούσα περίοδο, από το 2019 έως και σήμερα, υπηρετεί ως Γενική Γραμματέας στον Δήμο Κισσάμου. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» από το 2020.

Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Μαρτσάκη, επίσης Γεωπόνος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων και έχουν μία κόρη 13 χρονών.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ