ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τοπογράφος Μηχανικός, Μελετητής Δημοσίων Έργων

Γεννήθηκε στα Χανιά στις 30-10-1957. Είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και λίγα Γερμανικά.

Από το 1983 έως σήμερα διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στα Χανιά, με αντικείμενο μελέτες Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ Τμήματος Δυτικής Κρήτης (2007-2010), Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Κρήτης (2001-2004), Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ Τμήματος Δυτικής Κρήτης (1994-2013) και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ Τμήματος Δυτικής Κρήτης (1994-2006).

Από το 2011 ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διατελώντας Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Κρήτης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης για τη χρονική περίοδο 2011-2019.

Από τον Οκτώβριο 2019 έως και σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων, ενώ επιπλέον ασκεί τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Ενεργειακού Σχεδιασμού, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, φυσικού αερίου, υδρογονανθράκων και γενικά σχεδιασμού ενεργειακής πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς επίσης και την εποπτεία του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, ο Νίκος Καλογερής είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πνευματικού Κέντρου Χανίων, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Είναι παντρεμένος με την Τζίνα Π. Παυλάκη με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ