ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΠΡΙΑΜΟΣ

Οινοποιός Αγρότης

Ο  Πρίαμος Ιερωνυμάκης  γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1964, στον Προφήτη Ηλία Τεμένους. Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Μαρτιμιανάκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Έχει αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα ως αγρότης και οινοποιός, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν και εφάρμοσαν την βιοκαλλιέργεια στο νησί μας. Άξονας του, η αναβάθμιση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων ώστε να είναι ανταγωνιστικά σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει.

Συνδικαλιστική δράση και πολιτική διαδρομή

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης  έχει ταυτόχρονα αναπτύξει ιδιαίτερα πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα. Το 2006 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Νομού Ηρακλείου, ενώ από το 2007 είχε διατελέσει Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού Ελλάδος της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΣΥΔΑΣΕ), μέλος της Διοίκησης Οικολόγων Βιοκαλλιεργητών Κρήτης, όπως και μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων Ελλάδας (ΟΠΕΓΕΠ).  Επίσης, υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σφακιανών Νομού Ηρακλείου.

Η συνδικαλιστική του δράση συνεχίζεται δυναμικά και σήμερα, ως Πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης (ΟΑΕΚ)  και  Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών προϊόντων Ελλάδας (ΚΕΟΣΟΕ).

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης είναι γνωστός για την πολυποίκιλη δράση του όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική κοινωνία του Νομού Ηρακλείου. Άλλωστε η παρουσία του ήταν και είναι διαρκής, δυναμική και αποτελεσματική.  Με αφετηρία τον αγροτοκτηνοτροφικό χώρο, έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, προωθώντας θέματα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες και τον τόπο.

«Μπροστάρης» σε αγώνες για την ανάδειξη και επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων τα χρόνια που πέρασαν,  θέτει άμεσους στόχους για το σήμερα και το αύριο του Νομού Ηρακλείου και των κατοίκων του,  όπως η σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, η προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου του νησιού μας, η δημιουργία σύγχρονων υποδομών για καλύτερες μεταφορές στην ύπαιθρο και την ενδοχώρα της Κρήτης, η προώθηση της βιοκαλλιέργειας στο νησί μας, η προστασία και η σωστή ενημέρωση των καταναλωτών, όπως και η ανάδειξη και η επίλυση όλων των σύγχρονων θεμάτων που αφορούν τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα.

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ