ΓΙΓΟΥΡΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης από γονείς καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου.

Είμαι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Από το 2018 έως το Φεβρουάριο του 2023  υπηρέτησε ως  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης  του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού,  με αρμοδιότητα  στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης της Κρήτης και με ευθύνη της επιστημονικής και παιδαγωγικής εποπτείας των ΚΕΔΑΣΥ Κρήτης.  Κατά το παρόν,  υπηρετεί ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, με ευθύνη της επιστημονικής και παιδαγωγικής εποπτείας του ΚΕΔΑΣΥ Ηρακλείου.

Αφού τελείωσε τις σπουδές της στη Γενική Αγωγή, μετεκπαιδεύτηκε με εξειδίκευση στις “Επιστήμες Ειδικής Αγωγής” του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική και Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε προγράμματα Αξιολόγησης και Αντιμετώπισης ΔΕΠΥ και σε προγράμματα    Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ειδικής Αγωγής από το Πανεπιστήμιο   Κρήτης και Πτυχίο Μουσικής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ και του   Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής.

Συμμετέχει ως μέλος στο Δ.Σ. του Κέντρου για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Ο Άγιος Σπυρίδων» που εδράζει στον Κρουσώνα Μαλεβιζίου.

Συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Φορέα Ειδικής Αγωγής σε θέματα ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης.

Σε θεσμικό πλαίσιο είναι Υπεύθυνη της Επιμόρφωσης, Συμβουλευτικής και Συντονισμού των Εκπαιδευτικών  Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των σχολικών μονάδων Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε σχολικές μονάδες Γενικής και Ειδικής Αγωγής της ελληνικής επικράτειας.

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ