ΓΕΛΑΣΑΚΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ

Επιχειρηματίας

Είναι η Ξανθίππη Γελασάκη, κόρη του Στέφανου από τους Κάμπους Κεραμιών και της Μαρίας (το γένος Κορδατζάκη) από τις Βρύσες Αποκορώνου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μετακόμισε στα όμορφα Χανιά μας μόνιμα πριν από τέσσερα χρόνια. Κινητήρια δύναμη γι αυτή της την απόφαση ήταν η μεγάλη της αγάπη για τη γενέτειρα των γονέων της, την οποία και επισκεπτόταν ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με υποτροφία και είναι πτυχιούχος στον τομέα του «Σχεδίου και Μάρκετινγκ Μόδας». Εργάστηκε στον χώρο αυτό για αρκετά χρόνια πριν ανοίξει δική της επιχείρηση διοργάνωσης εκδηλώσεων. Παράλληλα, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του εργοστασίου επίπλων της οικογένειάς της. Αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής της ήταν πάντα ο εθελοντισμός και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Υπηρέτησε την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, τη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια ομογενειακή οργάνωση Κρητών, αποτελούμενη από 75 τοπικά σωματεία, από τα εξής πόστα: της Αντιπροέδρου, της Επόπτριας της νεολαίας, της Αντιπροέδρου της νεολαίας, καθώς και ως μέλος πολλαπλών επίτροπων ειδικού σκοπού. Μετέπειτα από τη θέση της Αντιπροέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών της δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με ομογενειακούς φορείς ανά τον κόσμο και να προσφέρει σημαντικό πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ως μόνιμη πλέον κάτοικος Χανίων θέλει να διεκδικήσει όσο το δυνατόν περισσότερα για τον τόπο που τόσο πολύ αγαπά. Σας ζητά να της δώσετε την ευκαιρία να το πράξει από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ