ΦΛΕΜΕΤΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΗΣ)

Επιχειρηματίας στον κλάδο του Τουρισμού και της Εστίασης

Ο Ευστράτιος Μ. Φλεμετάκης γεννήθηκε το 1985 στα Χανιά. Μεγάλωσε στον Βάμο Αποκορώνου. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και μιλάει άριστα αγγλικά. Διακρίθηκε σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και για περισσότερο από πέντε χρόνια εργάστηκε ως Καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής κολύμβησης σε αθλητικούς συλλόγους στη Βόρεια Ελλάδα.

Από το 2010 ασχολείται με τον κατασκευαστικό κλάδο και τον τουρισμό. Είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΠΕΤΡΑ ΑΕ με έδρα τον Βάμο, ενώ διαθέτει ιδιόκτητη εταιρεία διαχείρισης τουριστικών καταλυμάτων στις Καλύβες και στον Βάμο.

Το 2015 εισήλθε και στον τομέα της εστίασης ως ιδιοκτήτης στην εταιρεία με την επωνυμία Almy Beach Bar & Restaurant στην παραλία των Καλυβών. Είναι επίσης ιδρυτής και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΕΛΛΩΤΙΣ ΑΕ.

Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό αλλά και με τα κοινά τόσο στα Χανιά όσο και στον Βάμο. Είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του αθλητικού ομίλου ΤΑΝΟΣ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου Βάμου ΠΡΙΝΟΣ.

Από το 2019 είναι Πρόεδρος της Κοινότητας Βάμου. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι Γραμματέας του Ιδρύματος Εμμανουήλ Αρτεμίου Μαριακάκη.

Συμμετέχει σε ομάδες εργασίας και σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών δράσεων, διερεύνηση νέων μορφών τουρισμού, διασφάλιση της αειφορίας στον τουριστικό κλάδο αλλά και για θέματα που αφορούν την ενδυνάμωση και οργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων των παιδιών ως αντίβαρο στη υπερβολική χρήση και ενασχόληση με τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Βρουβάκη, με καταγωγή από τον Αποκόρωνα και έχουν 3 παιδιά.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ