ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Επιχειρηματίας

Ο Σπύρος Μπαλαντίνος του Στυλιανού και της Νίκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, είναι σύζυγος της Μαρίας Ανδρεαδάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Ως τέταρτη γενιά τυροκόμος, απασχολείται από μικρή ηλικία στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών Κρητικών Τυροκομικών προϊόντων, έχοντας δραστηριοποιηθεί σε όλα τα επιμέρους τμήματα της επιχείρησης, από τις πωλήσεις και τη διανομή έως και την παραγωγή των προϊόντων.

Από το 2013 είναι Υπεύθυνος Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου στο τυροκομείο της οικογένειας στο Βαρύπετρο Χανίων. Παράλληλα, από το 2006 έως και σήμερα, δραστηριοποιείται ενεργά στον τουριστικό κλάδο, έχοντας αναλάβει τη Διοίκηση και τη διαχείριση του ξενοδοχείου Porto Kalamaki στα Χανιά.

Είναι πτυχιούχος με κατεύθυνση τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing από το Nottingham Trent University και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA International Business από το University of East London. Λόγω της εντατικής ενασχόλησης του με τον ποιοτικό έλεγχο, έχει πιστοποιηθεί ως επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας, όπως FSSC 22000 και ISO 22000, ενώ παρακολουθεί συνεχώς πιστοποιημένα προγράμματα εξειδίκευσης για τον ποιοτικό έλεγχο, την τυροκομία, καθώς και για τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την εξαγωγή προϊόντων.

Το 2021 εξελέγη Πρόεδρος στην Ένωση Τυροκόμων Ν. Χανίων και είναι μέλος του Cluster Κρητικού Τυριού, με γνώμονα την ανάπτυξη της Κρητικής Τυροκομίας και Κτηνοτροφίας, καθώς και για την προώθηση των Κρητικών τυροκομικών σε υφιστάμενες και νέες αγορές.

  • Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ