ΜΠΑΚΙΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΒΕΛΙΝΑ)

Επιχειρηματίας- Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών

Μητέρα τριών παιδιών, με ρίζες που κρατούν από τη Μυρτιά του Καπετάν Μιχάλη και τα Αλάτσατα της Μικρασίας, μεγάλωσε σε οικογένεια εμπόρων του Ηρακλείου που την μπόλιασαν με το «επιχειρείν» και τη δίδαξαν πως η επιτυχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τόλμη. Με εφόδια πανεπιστημιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους στη  Διοίκηση Επιχειρήσεων, τον  Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και το Marketing ξεκίνησε την επιχειρηματική της πορεία στο Ηράκλειο, έχοντας ήδη εργαστεί σε  πολυεθνικές εταιρίες στο εξωτερικό και σε τοπικές επιχειρήσεις, όπως στην Air Greece  και Ένωση Πεζών.

Το 2015, ιδρύει την επιχείρηση ελληνικών εταιρικών δώρων «Chic Greek Gifts» , η οποία βραβεύτηκε στα Tourism Awards 2022 για την συμβολή της στην ανάπτυξη της αξίας του ελληνικού τουρισμού.

Τη διετία 2016-2017, ως στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου συντονίζει την πρωτοβουλία «Κρητικά Χέρια» προωθώντας  την κρητική χειροτεχνία, κάτι που εξακολουθεί να στηρίζει σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός.

To 2018, ιδρύει ακόμη μία επιχείρηση την Marketing OFFICE, που ήδη μετρά περισσότερα από 20 Ευρωπαϊκά έργα και δεκάδες ιδιωτικά projects προβολής προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα, παράγει διδακτικό έργο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αποδεχόμενη ταυτόχρονα προσκλήσεις δημοσίων ομιλιών με στόχο να εμπνεύσει νέους να δημιουργήσουν.

Η αγάπη της για τον αθλητισμό την ωθεί να ασχολείται ενεργά με το μπάσκετ προωθώντας το βετερανισμό, ενώ η ανήσυχη φύση της την οδηγεί στον εθελοντισμό και στη στήριξη έργων για  την ανάπτυξη του τόπου.

Έτσι, μέσα από διάφορους συλλόγους και ομίλους και κυρίως με την ιδιότητα της Προέδρου του «Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης», ενδυναμώνει τις γυναίκες που επιχειρούν, ενώ επιπλέον είναι Συντονίστρια Κρήτης της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Global StartupCities, και συμμετέχει στο Μητρώο Μεντόρων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης.

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ