ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πολιτικός Μηχανικός

Ο Γιάννης Αναστασάκης είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, MBA.

Εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός από το 2004, με εξειδίκευση σε θέματα επισκευής και ενίσχυσης κτηρίων.

Είναι παντρεμένος με τη Βάλια Ανδρεαδάκη, Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης. Σε κάθε του βήμα στα κοινά έχει ένα επιπλέον κίνητρο, να κάνει τον τόπο μας καλύτερο και για τα παιδιά του, Μελίνα και Μιχάλη που σήμερα είναι 15 και 12 ετών αντίστοιχα.

Έχει υπηρετήσει με συνέπεια σε θέσεις ευθύνης, τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, όπου υπήρξε Σύμβουλος του Υπουργού  Γιώργου Σουφλιά.

Είναι Αντιδήμαρχος Ηρακλείου από το 2014 ως και σήμερα, έχοντας διαχειριστεί τα απαιτητικά χαρτοφυλάκια της πολεοδομίας, των τεχνικών έργων, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, της καθημερινότητας, του πρασίνου.

Με τους συνεργάτες του δεν δίστασαν να τολμήσουν  δύσκολα έργα, όπως η πεζοδρόμηση του “σταυρού” της πόλης, η αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη, η διαμόρφωση των Ενετικών Τειχών, η δωρεάν μετακίνηση με τα mini bus αλλά και το Μητροπολιτικό Πάρκο Ερυθραίας που ήδη υλοποιείται.

Την ίδια ώρα, έβαλαν σε προτεραιότητα στάσιμα έως τότε θέματα καθημερινότητας, υλοποιώντας τα μεγαλύτερα έργα όλων των εποχών στην πολύπαθη οδοποιία, συντηρήσεις σχολείων, κατασκευή παιδικών χαρών κα αθλητικών χώρων.

Έχοντας δημοπρατήσει για τον Δήμο Ηρακλείου 322 έργα, προϋπολογισμού πάνω από 280 εκ. ευρώ, για την πόλη και την ύπαιθρο, για τις δημόσιες υποδομές και την καθημερινότητα, ξέρει πώς είναι ο καθημερινός αγώνας για την έμπρακτη βελτίωση της ζωής όλων μας.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηρακλείου στο πλευρό του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον συνδυασμό “Για την Κρήτη μας”.

  • Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ